image1

 

Banner gravel tennis

Tennissen op gravel.

Het tenniscomplex van Jacarilla heeft 4 gravel banen. Het complex ligt vlak buiten Jacarilla tussen de sinaasappelbomen.
Vanuit de Nederlandse Vereniging Torrevieja e.o. kan hier op dinsdag- en vrijdagmorgen worden getennist. We beginnen in beginsel om 10.00 uur. Eenieder kan als hij of zij dat wil op een morgen twee uur spelen. We spelen dubbelpartijen, te weten mannendubbel, vrouwendubbel en mix dubbels.
Per uur spelen draagt een speler 3 euro af. De ballen worden verstrekt door de organisatie.
2 á 4 per jaar wordt er een onderling toernooi georganiseerd, waarbij de inbreng van de deelnemers niet alleen wat tennissen betreft van groot belang.

Vanaf februari 2017 bestaat de mogelijkheid tennisles te nemen bij trainer Andres. Hieraan zijn vanzelfsprekend extra kosten verbonden. De lessen worden in beginsel ingepland op het eerste uur van de dinsdagmorgen.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Van hen wordt verwacht dat ze in redelijke mate de tennis basisvaardigheden beheersen. Alleen dan kan er door allen met enig plezier worden gespeeld.
Voor echte beginners staat de tennisles als start van een nieuwe carrière open. Mocht het zo zijn dat een vier- of achttal echte beginners zich meldt, dan zullen daarvoor aanvullend wedstrijden worden ingepland.

De coördinatie van het tennissen in Jacarilla berust bij Jan van Bemmelen.
De inning van de bijdrage van de spelers gebeurt door Hans Weitering.

 

U dient zelf te zorgen voor een racket en tennisschoenen.

 

Wilt u nadere informatie, neem dan contact op met onderstaande coordinatoren:

Wie is coördinator op dinsdag en vrijdag? Jan van Bemmelen: 

Wanneer?: dinsdag-en vrijdagmorgen vanaf 10.00 uur

Waar?: Gravelbanen in Jacarilla

GPS coordinaten: W 0gr/44min/3sec  N 38gr/4min/58sec

Telefoonnummer: 865 649 098/616 719 316

Bekijk een leuk filmpje, klik op de link: https://youtu.be/zbcVAQaW4Iw

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jan van Bemmelen vrijdag tennis

Coördinator, Jan van Bemmelen

 

Tennis gravel foto impressie


Vrijdag 7 april tennistoernooi bij Jacarilla-tennis

Met zijn 4 banen is het tenniscomplex in Jacarilla niet groot te noemen. De ligging van dit complex is schitterend. Het ligt namelijk midden tussen de sinaasappel-finca´s. De meeste sinaasappels zijn inmiddels geplukt. De geur van de bloesem is ronduit zalig te noemen. Alleen de vindbaarheid voor buitenstaanders kan als een minpunt worden gezien.

Vrijdag 7 april is het eerste toernooi van 2017 gehouden. Het was ´s ochtend om half 10 nog wat fris, maar het zonnetje liet zijn invloed al enigszins gelden. Bovendien was het zo vroeg nog windstil. Een prima dag om een toernooi met 32 deelnemers te houden. Het overgrote deel daarvan behoort tot de vaste kern. Een paar waren gekomen door de oproep in de nieuwsbrief van de Nederlandse vereniging Torrevieja e.o. Nog een viertal was als introducé meegekomen of met hun echtgenoot of als vrienden van een van de deelnemers.

Het mooie aantal van 32 maakte het mogelijk om te spelen in twee poules van 16. Gespeeld zijn dames-, heren- en mix-dubbels. Een ieder kon 4 wedstrijden van 30 minuten spelen. Hoewel het spelen van de wedstrijden het belangrijkste is, gaat toch vooral om gezelligheid en om sportief met elkaar een balletje te slaan. Hoewel je het wellicht niet zou denken, kan ook bij ons pensionistas het competatieve soms nog weleens de boventoon voeren. Een enkeling laat zich soms gaan door op voorhand drankjes aan te bieden mocht hij een partijtje winnen. Maar hoe vreemd het ook klinkt ook deze keer zijn er weer verrassende winnaars, maar daarover later.

Bij de ontvangst of tijdens de pauzes was er voor elke deelnemer de mogelijkheid om bij zijn koffie of thee gebak te nemen. Na afloop van de wedstrijden was er een lopend buffet. Alle hapjes zijn door de deelnemers zelf bereid. Gezegd mag worden dat alles ook deze keer bijzonder lekker smaakte.

De wedstrijdleiding heeft na het beëindigen van de wedstrijden de stand opgemaakt. Op basis daarvan konden de prijzen worden uitgereikt. Dit gebeurde door Harry Bourquin, de nieuwe voorzitter van de Nederlandse vereniging Torrevieja e.o.
Bij de dames waren de winnaars in poule 1 Astrid en in poule 2 Maja. Bij de heren zijn dat in poule 1 Frans en in poule 2 Bob.

Na de prijsuitreiking werd onder het genot van een drankje nog enige tijd gezellig nagekeuveld.

Als coördinator van Jacarilla-tennis kan ik terugzien op een geslaagd toernooi waarin eenieder zich van haar of zijn beste kant liet zien. Ik zie uit na het borreltoernooi van vrijdag 2 juni dat voor het eerst ´s avonds zal worden gehouden.

Jan van Bemmelen
Coördinator Jacarilla-tennis

 

Kleine foto impressie:

toernooi 7 4 2017 2

toernooi 7 4 2017 3

toernooi 7 4 2017 4

toernooi 7 4 2017 7

toernooi 7 4 2017 5

toernooi 7 4 2017 6

toernooi 7 4 2017 1

toernooi 7 4 2017 8


 

Terug naar Activiteiten

2021  nedvertorrevieja.com