image1

Het bestuur stelt zich voor

Harry Bourquin 230x296

Voorzitter, Harry Bourquin

Harry Bourquin

Telefoon: 966 714 219

Geboren op 14 april 1948 in Amsterdam

Na mijn opleiding aan de Hogere Technische School te Amsterdam in de Weg- en Waterbouwkunde en mijn dienstplicht als officier bij de Genie, een aantal jaren in de wegenbouw gewerkt.

Vervolgens overgestapt naar het Gemeente Vervoer Bedrijf van Amsterdam in het onderhoud en de aanleg van de traminfrastructuur. Vertegenwoordiger van de Nederlandse trambedrijven in de Noord-Europese commissie voor railinfrastructuur.

Binnen het GVB Amsterdam, na een reorganisatie, vervolgens de functie van rayonmanager Trambedrijf een aantal jaren vervuld.

Opnieuw, na een reorganisatie, de functie van directeur Metrobedrijf.

In 1996 een huis gekocht in Spanje, waar we sinds 2007 van ons pensioen kunnen genieten.

Reeds een aantal jaren actief binnen het bestuur van de Nederlandse Vereniging.


henny vd roest 

Vicevoorzitter - Henny van der Roest

 

Telefoon 966 703 247

Ik ben geboren op 4 augustus 1950 in Friesland.

25 jaar zelfstandig geweest in mijn eigen bedrijf.

Tien jaar ben ik bij de K.N.Z.B  actief geweest met de organisatie van het langebaan zwemmen. 

15 jaar geleden ben ik naar Spanje gekomen, mijn huidige man heb ik daar leren kennen en we zijn nu inmiddels 12 jaar getrouwd.

8 jaar bestuurlijk actief geweest als penningmeester van een koor.

Mijn hobby´s zijn zingen,  sport en tuinieren.

Nu actief lid binnen de Nederlandse vereniging.

 Secretaris - Wim van der Krogt

Telefoon: 966 845 462

Wim van der Krogt

Geboren 20 april 1944 in Zoeterwoude

Technische opleiding de avonduren als Timmerman

Vanaf 1958 bij diverse bouwbedrijven gewerkt, en me verder ontwikkeld in het gekozen beroep.

Eind zestiger jaren naar Zuid-Limburg verhuisd, en daar op aanraden van een van de leidinggevenden me verder geschoold naar Bouwkundig aannemer.

In 1970 een carrièremove gemaakt naar een bedrijf als technisch vertegenwoordiger, gespecialiseerd in fiets-parkeer systemen, en elementen voor grondkering en bulkopslag. Eind 70er jaren terug verhuisd naar west Nederland, en  binnen de onderneming verder opgeklommen uiteindelijk in de functie van Hoofd verkoop. Verantwoordelijk voor het totale productprogramma, naast de bouwkundige producten, ook startmeubilair en speeltoestellen.

In die functie betrokken bij oprichting van de branche vereniging van fabrikanten van speeltoestellen, en daarvan geruime tijd voorzitter.

Begin 90er jaren kwam een eind aan dat dienstverband, en begon ik een eigen onderneming op het gebied van advisering rond inrichting en verkoop van speelterreinen voor kinderen. Hieraan kwam in 2008 een einde, de activiteiten werden overgenomen door een collega bedrijf, en ging ik met pensioen.

In 2010 besloten we te verhuizen naar Spanje, waar we als pensionistas van ons pensioen genieten.

Hobby´s, naast het genieten van het mooie leven, vul ik dat momenteel in met mijn functie als secretaris.


 

Penningmeester - Franklin Monteban

Telefoon: 966 184 744

Geboren op 21 augustus 1951 in Oostzaan.

Na de middelbare school gaan werken bij een verzekeringsmaatschappij en interne opleidingen gevolgd. Nadat de maatschappij vertrok uit Amsterdam als boekhouder gaan werken bij een bedrijf aktief in de confectie. In 1974 een overstap gemaakt naar de accountancy als assistent en later doorgegroeid naar de functie van directeur. Nog later mede aandeelhouder geworden. In 2008 heb ik mijn aandelen verkocht en nog twee jaar doorgewerkt i.v.m. een goede overdracht van mijn cliënten. Daarna als zelfstandige actief gebleven voor een aantal (oud) cliënten als controller en adviseur. 

Maatschappelijk actief sinds 1986 in de politiek als bestuurslid, raadslid, fractievoorzitter en tien jaar als wethouder. Daarnaast lid van de cliëntenraad van een ziekenhuis, bestuurslid-/penningmeester van een ondernemersvereniging, bestuurslid/penningmeester van de Rotary en bestuurslid van een tweetal Goede Doelen Stichtingen.

In 2003 een huis gekocht in Spanje waar wij nu ruimschoots genieten afgewisseld met een aantal werkzaamheden in Nederland.

Hobby’s: als de tijd het toelaat golfen en lezen.


 

 Rob Vonk 230x296

Bestuurslid - Rob Vonk

Telefoon 0034 966841859

Geboren 15 mei 1949 in Amsterdam.

Via het Leerlingstelsel medio jaren ’60 opleiding tot banketbakker gevolgd en afgerond. Door de Floriade in Amsterdam in 1972 raakte ik geïnteresseerd in groente en fruit en heb ik de benodigde diploma’s gehaald om een eigen groentezaak in Amsterdam              Oud-Zuid te beginnen. Deze heb ik met veel plezier gehad van 1972 tot 1986.

Na de verkoop van mijn eigen zaak, ben ik in 1987 in dienst getreden van de KLM op Schiphol Centrum. Bij de KLM heb ik op verschillende afdelingen gewerkt, diverse functies bekleed, deelgenomen in verschillende projectgroepen en meerdere interne opleidingen gevolgd. De laatste 15 jaar werkte ik bij de afdeling Passage, Vluchtafhandeling.

In juli 2014 ben ik na een dienstverband van 27 jaar met pensioen gegaan. Binnen 3 maanden hebben we ons huis in de oude binnenstad van Hoorn (NH) verkocht en ben ik samen met mijn vrouw in oktober 2014 geëmigreerd naar Spanje. Onze 2 katten, mijn oldtimer Kever en onze caravan zijn meeverhuisd.

Mijn hobby’s zijn lekker toeren met de Kever, muziek luisteren uit mijn platencollectie, reizen en sinds de Nederlandse Vereniging zijn daar petanca, keezen en biljarten bijgekomen!


 Voltallig bestuur per 24 febtuari 2020

ALV 2020.11

van links naar rechts:  Rob Vonk, Henny van der Roest, Harry Bourquin, Franklin Monteban en Wim van der Krogt

2021  nedvertorrevieja.com